Gamla bilder, ny kunskap

Förra sommaren var jag i Morzine i Franska alperna. Jag hade precis lärt mig vad HDR var och jag var på gränsen att börja kalla mig själv fotograf. Med all denna kunskap jag hade fått det senaste året så var jag besviken över resultatet när jag kom hem. Det hade regnat nästan hela veckan och jag hade inte fått de bilderna jag ha föreställt mig. Så jag redigerade 2-3 stycken av de hundratals jag tagit, och struntade i resten.

 

I går snubblade jag in i mappen med de gamla RAW-filerna. Jag satte mig en stund i Lightroom and boom. Fick några bilder som var helt amazing. Det glädjer mig dels för att jag plötsligt har lite fler bilder till min landskapsportfolio, och dels för att jag inser då att jag har utvecklats sen jag tog bilderna.

Läxan i den här berättelsen är; släng aldrig gamla bilder. För oavsett hur bra du är, så kommer du aldrig att sluta utvecklas som person och som fotograf. Kanske sitter du redan idag på ett par guldkorn som du slängde bort för några år sedan? Ta en titt!

 

Morzine-2014_1 Morzine-2014_2 Morzine-2014_3